Gastronomii se meze nekladou, lidé stále častěji dávají přednost ochutnávání nových a cizokrajných specialit před tradiční českou kuchyní. Sushi sice u nás není taková novinka, ale stále existuje velké množství lidí, kteří se zdráhají ochutnat. Říká se, že k sushi nelze mít neutrální vztah. Buď ho prostě milujete anebo ho naprosto nesnášíte. Jeho chuť opravdu není pro každého a do jisté míry platí, že stejně jako u oliv se k lásce k sushi musíte projíst. Ale rozhodně to není pravidlem, můžete se zamilovat už po prvním soustu. Podívejte se s námi, proč byste měli sushi dát šanci.
1. Je to chutné
Mořská řasa, rýže, čerstvé rybí maso a zelenina. Co víc si přát? Pokud vás děsí právě syrové rybí maso, vězte, že jeho chuť je dokonale vyvážena ostatními ingrediencemi. Kdo nezkusil, neměl by ani soudit – a u sushi to platí dvojnásob.
2. Je to zdravé
Právě díky rybímu masu získá váš organismus celou řadu cenných a zdravých látek. I konzumace rýže je pro naše tělo prospěšná. A navíc pojídáním sushi rolek můžete docela dobře zhubnout!
3. Je to efektní
Krásně naaranžovaný tác nebo talíř s dobře připraveným sushi už jen díky svému vzezření polechtá vaše chuťové pohárky. Kromě toho sushi v dobré restauraci je také zajímavým gastronomickým zážitkem. Jediným problémem stále bývá najít tu pravou a kvalitní restauraci, pokud ji ale najdete, máte prakticky vyhráno.
4. Můžete se naučit sushi připravovat
A není to dokonce tak těžké, jak by se mohlo zdát. Můžete se to naučit sami doma, nebo si zaplatit kurz. Navíc návštěvy určitě ocení vámi vlastnoručně připravené domácí sushi. Vaše vlastnoruční příprava sushi se také může stát vaším pěkným domácím rituálem.
5. Je to exotické
Ideální by bylo za pořádným sushi vycestovat, jedině tak si budete moci vychutnat všechny aspekty této pochutiny. Neobvyklé propojení chutí v kombinaci se zelenou řasou však vytvoří trochu asijské atmosféry i u vás doma.
Foto: Pixabay, Pexels