Když otevřel v budově bývalé mincovny v centru nejoblíbenějšího turistického místa v Praze, na Staroměstském náměstí, restauraci pro Čechy, musel se potýkat s tím, že právě oni se do této restaurace báli vkročit. Očekávali další turistickou atrakci s vysokými cenami v místě, kde turisté zaplatí za jakýkoliv servis. Tehdy se ukázal jako zkušený podnikatel a neuhnul ze svého konceptu.
A nyní, při ohlédnutí zpět, je majitel restaurace Mincovna Libor Vedral na svou práci pyšný. Jak on sám tento moderní podnik charakterizuje? „Jedná se o první restauraci na Staroměstském náměstí, která je určena především tuzemské klientele. Návštěvníci ocení tradiční českou kuchyni v moderní prezentaci, nejlepší moravská a česká vína a plzeňské pivo z tanku. Název podniku odkazuje na historii objektu, ve kterém se v 18. a 19. století skutečně razily mince.“
Díky úsilí Libora Vedrala, který se nezalekl pomalého startu dnes velmi úspěšné restaurace, mají Pražané možnost navštívit jeden z nejlepších pražských gastro podniků založený na tradici české kuchyně, skvělém plzeňském pivu, a to vše zabalené do atraktivního prostředí, kde na vás historická atmosféra přímo dýchá. Pochutnáte si tak nejen na vynikajících pokrmech, ale navíc úplně zapomenete na okolní svět a při degustaci si i výborně odpočinete. Pokud vás láká tradice spojená s vysokou kvalitou, neváhejte, a vydejte se do restaurace Mincovna v samotném srdci Prahy.
[wpgmza id=“1″]